Kuchařské recepty pro každého

Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg telecí pečeně (spodní šál)
2 cibule
půl svazku polévkové zeleniny
500 ml mléka
3-4 lžíce světlé jíšky
sůl
4 hřebíčky
1 malý kousek skořice
6 zrnek pepře
mletý pepř
3 lžíce brandy
3 lžíce oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a brandy.
.
Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno.
Na rozehřátém oleji prudce opečeme maso ze všech stran.
Přidáme nakrájenou cibuli a polévkovou zeleninu a osmahneme.
Pak vložíme hřebíček, skořici a celý pepř a ještě opečeme.
Za častého míchání přilijeme mléko, přikryjeme a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hodiny.
Pak maso vyjmeme a uchováme v teple.
Omáčku propasírujeme přes síto, ohřejeme, zahustíme jíškou, případně dochutíme pepřem a solí.
Maso nakrájíme na plátky.
Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou
Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou