• 1 kg telecí pečeně (spodní šál)
• 2 cibule
• půl svazku polévkové zeleniny
• 500 ml mléka
• 3-4 lžíce světlé jíšky
• sůl
• 4 hřebíčky
• 1 malý kousek skořice
• 6 zrnek pepře
• mletý pepř
• 3 lžíce brandy
• 3 lžíce oleje
Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a brandy.
.
Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno.
Na rozehřátém oleji prudce opečeme maso ze všech stran.
Přidáme nakrájenou cibuli a polévkovou zeleninu a osmahneme.
Pak vložíme hřebíček, skořici a celý pepř a ještě opečeme.
Za častého míchání přilijeme mléko, přikryjeme a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hodiny.
Pak maso vyjmeme a uchováme v teple.
Omáčku propasírujeme přes síto, ohřejeme, zahustíme jíškou, případně dochutíme pepřem a solí.
Maso nakrájíme na plátky.