• 750 g telecího masa (kýta
• hřebet nebo plec)
• 50 g libového uzeného masa
• 50 g slaniny
• 1 malá kyselá okurka
• 2 lžíce na nudličky nakrájené kořenové zeleniny
• 50 g másla
• 3 kuličky pepře
• 1 kulička nového koření
• 63 ml bílého vína
• 1 lžička hladké mouky
Maso osolíme.
Polovinu slaniny, uzené maso a okurku nakrájíme na nudličky a prošpikujeme jimi maso.
Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, vyškvaříme na pekáči, přidáme máslo, zeleninu, oloupanou a nakrájenou cibuli a vše osmahneme.
Pak přidáme maso, ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vody a pečeme doměkka.
Až je maso měkké, vyndáme ho a uchováme v teple.
Výpek zaprášíme moukou, povaříme, přilijeme víno a šťávu přecedíme.
Podáváme s opečenými bramborami nebo s rýží nebo s knedlíky.