• 140 g telecího masa
• 2 g soli
• 0,2 g černého pepře
• 8 g mouky
• 10 ml vína na marinování
• 10 ml vína na omáčku
• 15 ml oleje
• 5 g másla
• 50 g chleba
• 1/3 vejce
Maso nakrájíme na dva kousky po délce vlákna o šířce 2 až 3cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, lehce pokapeme vínem a necháme uležet 2-3 hodiny v chladničce.
Pak obalíme v mouce a smažíme v malém množství horkého tuku na středním ohni a neustále obracíme, až bude maso osmažené do červena.
Z chleba ukrojíme dva plátky o tloušťce 5 mm a šířce 4 cm, obalíme ve vejci a osmažíme v horkém tuku.
Položíme na teplý talíř a na chléb položíme medailónek, zalijeme horkou omáčkou z pečeného masa dochucenou vínem a mletým pepřem.
Na medailónky položíme kousky másla a podáváme s brambory, dušenými zelenými fazolkami a mrkví.