Kuchařské recepty pro každého

Telecí maso se smetanovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
3/4 kg telecího plecka (nebo 1 kg hrudi)
5 dkg slaniny
0,25 litru kyselé smetany
sůl
kůra z poloviny citrónu
2 lžíce másla
1 lžíce polohrubé mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V nastrouhané kůře z citrónu obalíme slaninu nakrájenou na proužky, protkneme s ní maso, osolíme, vložíme na pekáč s rozehřátým máslem a pečeme nejdříve bez podlévání, později je podlijeme a přeléváme vypečenou šťávou.
Upečené maso vyjmeme, do šťávy přidáme zbytek citrónové kůry a smetanu s rozmíchanou moukou a za stálého míchání krátce povaříme.
Podáváme s těstovinami.
Telecí maso se smetanovou omáčkou
Telecí maso se smetanovou omáčkou