• 500 g telecího plecka
• 50 g slaniny
• 50 g cibule
• 2 rajčata
• špetka papriky
• 200 g rýže
• sůl
• 30 g másla
• 50 g vařeného uzeného
• zelená petrželka
• 30 g parmezánu
• vývar
Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, když zesklovatí přidáme nasekanou na jemno cibuli a usmažíme ji do žluta.
Pak tam přidáme spařená a oloupaná rajčata, na kostky nakrájené telecí maso, zamícháme a dusíme tak dlouho, až se šťáva kterou pustí maso vysmahne.
Pak na maso nasypeme opláchnutou a spařenou rýži, chvilku ji s masem osmažíme, osolíme, posypeme paprikaou, na vrch dáme plátky másla, podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí až obé změkne.
Podáváme posypané jemně nasekaným uzeným, parmezánem a zelenou petrželkou.