• 500 g telecího masa
• 400 g konzervovaných loupaných rajčat
• 100 ml bílého vína
• 300 g těstovin
• 2 rajčata
• 20 g másla
• 1 malá cibule
• 2 lžíce cukru
• 1 citrón
• 1 lžíce hladké mouky
• čerstvá bazalka
• olej
• sůl
• pepř
Telecí maso omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na pánvi rozpustíme máslo, olej a zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibulku.
Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran dorůžova.
Pak přimícháme rajčata, víno a cukr s citrónovou šťávou a dusíme pod pokličkou 10 až 15 minut, dokud maso nezměkne.
Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu a scedíme.
Masovou směs smícháme s nakrájenými čerstvými rajčaty a nasekanou bazalkou, přidáme uvařené těstoviny, zamícháme a krátce prohřejeme.