Kuchařské recepty pro každého

Telecí maso s rajčaty

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g telecího masa
400 g konzervovaných loupaných rajčat
100 ml bílého vína
300 g těstovin
2 rajčata
20 g másla
1 malá cibule
2 lžíce cukru
1 citrón
1 lžíce hladké mouky
čerstvá bazalka
olej
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Telecí maso omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na pánvi rozpustíme máslo, olej a zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibulku.
Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran dorůžova.
Pak přimícháme rajčata, víno a cukr s citrónovou šťávou a dusíme pod pokličkou 10 až 15 minut, dokud maso nezměkne.
Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu a scedíme.
Masovou směs smícháme s nakrájenými čerstvými rajčaty a nasekanou bazalkou, přidáme uvařené těstoviny, zamícháme a krátce prohřejeme.
Telecí maso s rajčaty
Telecí maso s rajčaty