• 600 g telecí kýty
• 50 g slaniny
• 70 g šunky
• 50 g cibule
• olivový olej
• 80 g čerstvých hub (nebo 20 g sušených)
• 120 g rajčat
• 5 dcl bílého vína
• 2 bobkové listy
• sůl
• pepř
• hřebíček
Telecí maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném oleji a uchováme v teple.
Do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a šunku, krátce orestujeme, zastříkneme bílým vínem a okořeníme bobkovým listem a mletým hřebíčkem.
Do základu přidáme nakrájené houby a oloupaná nakrájená rajčata zbavená jadérek a chvíli povaříme.
Pak přidáme zpět opečené telecí plátky a zvolna podusíme doměkka.