• 150 g dušeného telecího masa
• 15 g másla
• 15 g hladké mouky
• 1 dl mléka
• 1 žloutek
• 1 lžíce strouhanky
• 20 g žemle
• mletý pepř
• strouhaný muškátový oříšek
• sůl
• 1 vejce
• hladká mouka a strouhanka na obalení
• olej na smažení
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji 8 cl mléka a povaříme v hustou omáčku.
Do prochladlé omáčky vmícháme jemně umleté nebo nakrájené maso, žloutek, mlékem zvlhčenou a rozmělněnou žemli, strouhanku, sůl a koření.
Ze směsi uděláme osm válečků kroket, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme po všech stranách na rozehřátém oleji.
Podáváme s tatarskou omáčkou.