Kuchařské recepty pro každého

Telecí krokety

Potřebujeme tyto suroviny:
150 g dušeného telecího masa
15 g másla
15 g hladké mouky
1 dl mléka
1 žloutek
1 lžíce strouhanky
20 g žemle
mletý pepř
strouhaný muškátový oříšek
sůl
1 vejce
hladká mouka a strouhanka na obalení
olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji 8 cl mléka a povaříme v hustou omáčku.
Do prochladlé omáčky vmícháme jemně umleté nebo nakrájené maso, žloutek, mlékem zvlhčenou a rozmělněnou žemli, strouhanku, sůl a koření.
Ze směsi uděláme osm válečků kroket, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme po všech stranách na rozehřátém oleji.
Podáváme s tatarskou omáčkou.
Telecí krokety
Telecí krokety