• 4 telecí kotlety
• sůl
• pepř
• roketa
• 2 stroužky česneku
• 4 lžíce másla
• 1/2 lžičky skořice
• 100 g lučiny
• 2 lžíce olivového oleje
• 50 ml bílého vína
• 100 ml masového vývaru
Maso omyjeme a osušíme, do každé porce vyřízneme kapsu, osolíme a opepříme.
Roketu omyjeme, osušíme a nadrobno pokrájíme.
Česnek oloupeme a prolisujeme k raketě.
Obojí podusíme na 2 lžících másla.
Výrazně osolíme, opepříme a ochutíme mletou skořicí.
Lučinu a roketu smícháme a hmotou naplníme kotlety.
Otvory uzavřeme párátky.
Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a olivový olej a na tuku opékáme maso po obou stranách vždy 10-15 minut.
Pomalu přiléváme víno a vývar.
Kotlety upravíme na talíře s vypečenou šťávou.