Kuchařské recepty pro každého

Telecí kotlety na víně s parmezánem

Potřebujeme tyto suroviny:
4 větší telecí kotlety
1 velká cibule
8 dkg másla
3-4 lžíce strouhané housky
5 dkg parmezánu
0,25 litru bílého vína
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rozehřejeme část másla a naklepané posolené kotlety na něm po obou stranách opečeme.
Opečené vyjmeme, do výpoeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme.
Pak na ni dáme kotlety, po částech přilijeme víno (asi do poloviny výšky pokrmu), povrch posypeme strouhaným parmezánem smíchaným se strouhanou houskou, pokapeme zbylým máslem a dusíme pod pokličkou doměkka a do zhoustnutí omáčky.
Podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.
Telecí kotlety na víně s parmezánem
Telecí kotlety na víně s parmezánem