Kuchařské recepty pro každého

Telecí koleno na divoko

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kolena
50 g slaniny
1 cibule
kořenová zelenina
80 g másla
bobkový list
1 zrnko jalovce
3 zrnka nového koření
špetka tymiánu
kousok citrónové kůry
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kolena vykostíme a prošpikujeme slaninou.
Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu a cibuli, přidáme maso, koření, sůl, podlijeme a dusíme tak dlouho, až je maso téměř měkké.
Potom ho v troubě ještě opečeme.
Při pečení maso po povrchu poléváme šťávou, aby nebylo suché.
Šťávu potom zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, provaříme a přecedíme.
Podávame s brambory nebo s rýží.
Telecí koleno na divoko
Telecí koleno na divoko