• 750 g teleci kýty
• 3 pomeranče
• 3 grapefruity
• 1 cibule
• 1 řapík celeru
• 2 lžíce oleje
• 150 ml telecího vývaru
• 1 lžíce zeleného pepře
• 4 lžice zakysané krémovité smetany
• několik lístků bazalky
Pomeranče a grapefruity oloupeme a nakrájíme na plátky (šťávu zachytíme).
Cibuli jemně posekáme.
Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme.
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme nejprve na plátky, poté na nudličky.
Na 1 lžíci rozehřátého oleje je prudce opečeme ze všech stran.
Vyjmeme z pánve.
Na 1 lžíci oleje osmahneme cibuli a celer.
Zalijeme telecím vývarem a zachycenou šťávou z pomerančů a grapefruitů.
Přidáme zelený pepř a asi 10 minut podusíme.
Zahustíme zakysanou smetanou, podle potřeby i jíškou.
Přidáme nudličky masa, plátky pomeranče a grapefruitu a 1- 2 minuty ohříváme.
Pokrm podáváme ozdobený bazalkovými lístky.