• 600 g telecího brzlíku
• 80 g cibule
• olej
• mletá paprika
• sůl
• máslo
• hladká mouka
• mléko
• 100 g 12% smetany
Očištěné brzlíky vypereme v několika vodách.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na tuku do růžova, přidáme papriku, necháme ji zpěnit a podlijeme trochou teplé vody.
Do základu vložíme připravené brzlíky, mírně je osolíme a pod poklicí dusíme doměkka.
Během dušení brzlík obracíme a podle potřeby přiléváme teplou vodu.
Měkké brzlíky vyjmeme, zbylou šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a mouky, zalijeme vlažnou vodou a mlékem, dobře rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut.
Před koncem varu omáčku dosolíme, zjemníme smetanou a procedíme.
Brzlíky nakrájíme na úhledné plátky a přeléváme omáčkou.
Podáváme s rýží, brambory nebo těstovinami.