Kuchařské recepty pro každého

Tatranské řezy

Potřebujeme tyto suroviny:
na piškotové těsto: 200 g polohrubé mouky + 6 vajec + 170 g pískového cukru
na bílkové těsto: 170 g pískového cukru + 5 bílků + 300 g moučkového cukru
šlehačka
meruňkový džem
rybízová marmeláda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky oddělíme od bílků.
Žloutky ušleháme s polovinou cukru do husté pěny.
Do žloutkové pěny lehce vmícháme mouku a sníh z bílků.
Piškotovou směs dáme do sáčku z hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme pruhy piškotu vzdálené od sebe 5 cm.
Z 5 bílků a krystalového cukr vyšleháme pevný sníh a zlehka vmícháme moučkový cukr.
Směs dáme do sáčku z hladkou trubičkou a nastříkáme mezi pruhy piškotu.
Upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Po upečení plát rozkorojíme na půlku, potřeme meruňkovým džemem a slepíme křížem s druhou půlkou piškotu.
Nakrájíme na kostky asi 7 cm široké a ozdobíme šlehačkou a kouskem rybízového džemu.
Tatranské řezy
Tatranské řezy