Kuchařské recepty pro každého

Tatarský hrneček

Potřebujeme tyto suroviny:
svíčková
brambory
mrkev
cibule
rajčata
sušené švestky
sůl
pepř
bobkový list
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Svíčkovou nařežeme na porce po 40-50 gramech, osolíme, dochutíme pepřem a vložíme do pánve s rozpáleným olejem.
Poté přidáme na plátky nakrájenou mrkev, cibuli a brambor a společně lehce osmahneme.
Vše pak přendáme do kulatých keramických hrnků, přidáme pepř, bobkový list, na plátky nakrájená rajčata a sušené švestky.
Zalijeme trochou horké vody, přikryjeme a po nějakou dobu dusíme.
Před podáváním posypeme petrželí nebo pažitkou nebo nadrobno nasekaným česnekem.
Tatarský hrneček
Tatarský hrneček