Kuchařské recepty pro každého

Tagliatelle s parmezánovou omáčkou a liškami

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g těstovin Tagliatelle
250 g lišek
půl cibule
1 stroužek česneku
30 g másla
0,5 l drůbežího vývaru
50 g parmezánu
125 ml šlehačky
sůl
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme.
Na větší pánvi na 20 g másla dozlatova osmahneme cibuli, zalijeme vývarem a vyvařím.
Pak rozpustíme zbytek másla, orestujeme najemno nakrájené lišty, dle chuti i nasekanou petrželku.
Přidáme nastrouhaný parmezán (trochu si necháme na zdobení) a šlehačku, vaříme, dokud se sýr nerozpustí.
Naokec osolíme a opepříme a těstoviny důkladně promícháme s omáčkou.
Porce zdobíme strouhaným parmezánem a snítkou petrželky.
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou a liškami
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou a liškami