• 500 g těstovin Tagliatelle
• 250 g lišek
• půl cibule
• 1 stroužek česneku
• 30 g másla
• 0,5 l drůbežího vývaru
• 50 g parmezánu
• 125 ml šlehačky
• sůl
• mletý pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme.
Na větší pánvi na 20 g másla dozlatova osmahneme cibuli, zalijeme vývarem a vyvařím.
Pak rozpustíme zbytek másla, orestujeme najemno nakrájené lišty, dle chuti i nasekanou petrželku.
Přidáme nastrouhaný parmezán (trochu si necháme na zdobení) a šlehačku, vaříme, dokud se sýr nerozpustí.
Naokec osolíme a opepříme a těstoviny důkladně promícháme s omáčkou.
Porce zdobíme strouhaným parmezánem a snítkou petrželky.