Kuchařské recepty pro každého

Sýrové rybí krokety

Potřebujeme tyto suroviny:
60 dkg rybího filé
sůl
citrón
3 dkg másla nebo rostlinného tuku
3 dkg hladké mouky
125 ml vývaru z masa nebo bujónové kostky
půl lžičky hořčice
2 dkg sušených hub (nebo 10x tolik čerstvých)
5 dkg strouhaného tvrdého sýra
1 žloutek
2 vejce
2 lžíce mléka
trocha strouhanky
hladká mouka na obalení
strouhanka
olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rybu rozdělíme na kousky, osolíme ji, zakapeme citrónem a na pánvi ji podusíme ve vlastní šťávě.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji a rozvaříme s vývarem na hustou omáčku.
Podle chuti přidáme ještě sůl, hořčici a předem namočené a nasekané houby.
Pak vmícháme rybu a žloutek a sýr.
Až směs vychladne, dohustíme ji strouhankou.
Z rybí směsi tvoříme menší krokety, obalujeme je v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance a smažíme na tuku.
Podáváme s bramborovou kaší.
Sýrové rybí krokety
Sýrové rybí krokety