• 750 g pravé svíčkové
• 50 g slaniny
• 2 sardele nebo lžíčka usekané petrželové natě
• lžička usekané cibule
• 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
• sůl
• 1 lžíce másla
• 2 lžíce drobně nakrájené kořenové zeleniny
• 1/2 menší cibule
• 0,1 l červeného vína
• 1 lžíčka hladké mouky
Vykostěné sardele utřeme a smícháme s petřelovou natí, usekanou cibulí a s citronovou kůrou.
Svíčkovou odblaníme, protkneme proužky slaniny, osolíme a potřeme připravenou sardelovou směsí.
Na kastrole vyškvaříme větší část másla, osmahneme na něm kořenovou zeleninu a v tomto základu maso po celém povrchu opečeme.
Pak je podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme asi 1 hodinu.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou smíchanou se zbytkem másla, rozmícháme, přidáme víno, krátce povaříme a přecedíme.
Maso krájíme na tenké plátky, polijeme je trochou omáčky a ostatní omáčku podáváme zvlášť.