Kuchařské recepty pro každého

Svíčková na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g hovězí svíčkové
25 g slaniny
1 cibule
125 g kořenové zeleniny
50 g tuku
sůl
pepř celý
nové koření
bobkový list
citron
ocet
cukr
máslo
hladká mouka
smetana
voda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso osolíme a protkneme slaninou.
Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přídáme maso, krátce je v základu opečeme a podlijeme vodou.
Přidáme pepř, bobkový list, nové koření a citron nakrájený na plátky, zastříkneme octem, přikryjeme a dusíme doměkka.
Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou z másla a mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a vaříme ještě nejméně 20 minut.
Během varu přidáme smetanu.
Omáčku procedíme, dochutíme a znovu krátce povaříme.
Svíčkovou na smetaně podáváme nejlépe s houskovými knedlíky.
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně