• 4 kuřecí prsní řízky
• 1 cibule
• 1 červená paprika
• 200 g sýru gouda nebo ementál
• 500 g bílého jogurtu
• 3 lžíce majonézy
• sůl
• pepř
• kari
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi s trochou oleje.
Jakmile už se maso zdá být propečené, přidáme 1-2 lžičky kari, mícháme a poté, co se kousky masa obarví, přilijeme asi 2 lžíce vody a necháme ještě mírně bublat.
Poté maso i se šťávou nalijeme do misky a necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na drobno, papriku a sýr nakrájíme na libovolné kostičky, dáme do velké mísy, přidáme vychlazené kuřecí maso i se šťávou.
V jiné nádobě smícháme jogurt a majonézu, ochutíme solí a pepřem a přidáme do salátu a promícháme.