• 4 libové kotlety
• 20 dkg žampionů
• 3 plátky slaniny
• 2 cibule
• 2 lžíce hladké mouky
• mletá paprika
• 2 lžíce kečupu
• 1 dcl smetany
• pepř
• olej
• sůl
• masový vývar
Vepřové kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách do zlatova.
Pak je přendáme do mělkého pekáče a přidáme na plátky nakrájené žampiony.
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji, vmícháme mletou papriku a mouku a vše opět smažíme, potom zalijeme smetanou a vtrochou vývaru a za stálého míchání povaříme 5 minut.
Pak přidáme kečup, pepř, sůl, promícháme, nalijeme na kotlety a pečeme v mírně vyhřáté troubě půl hodiny.
Podáváme s dušenou rýží.