• 4 vepřové řízky
• 2 cibule
• 4 stroužky česneku
• sůl
• mletý pepř
• 2 lžíce fenyklu
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 dcl bílého vína
• 4 dcl smetany
Řízky jemně naklepeme a na polovině oleje postupně rychle osmahneme z obou stran.
Po obrácení každý osolíme a posypeme mletým pepřem.
Pak vyjmeme z oleje a odložíme na chvíli do tepla.
Do výpeku přidáme zbylý olej a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, k ní přidáme nadrobno nakrájený česnek, mletý fenykl a pak zalejeme trochou bílého vína.
Dáme zpět řízky a dusíme doměkka, přitom je postupně zaléváme podle potřeby sladkou smetanou (je potřeba ji vždy důkladně rozmíchat, aby se nesrazila).
Až je maso měkké, šťávu zahhustíme hladkou mouku smíchanou s máslem a dodusíme.
Podle potřeby zjemníme či zředíme vínem.