Kuchařské recepty pro každého

Svatováclavské fenyklové řízky

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové řízky
2 cibule
4 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
2 lžíce fenyklu
2 lžíce olivového oleje
1 dcl bílého vína
4 dcl smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Řízky jemně naklepeme a na polovině oleje postupně rychle osmahneme z obou stran.
Po obrácení každý osolíme a posypeme mletým pepřem.
Pak vyjmeme z oleje a odložíme na chvíli do tepla.
Do výpeku přidáme zbylý olej a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, k ní přidáme nadrobno nakrájený česnek, mletý fenykl a pak zalejeme trochou bílého vína.
Dáme zpět řízky a dusíme doměkka, přitom je postupně zaléváme podle potřeby sladkou smetanou (je potřeba ji vždy důkladně rozmíchat, aby se nesrazila).
Až je maso měkké, šťávu zahhustíme hladkou mouku smíchanou s máslem a dodusíme.
Podle potřeby zjemníme či zředíme vínem.
Svatováclavské fenyklové řízky
Svatováclavské fenyklové řízky