Kuchařské recepty pro každého

Sumec na zelenině

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg sumce
čtvrt cibule
80 g vařené kořenové zeleniny
1 lžíce hladké mouky
70 g sádla
1 kyselá okurka
sůl
pepř
1 lžička rajčatového protlaku
0,5 dcl červeného vína
citrónová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce ryby osolíme, zaprášíme moukou a opečeme na sádle.
Do výpeku přidáme nastrouhanou cibuli, zpěníme, vrátíme zpět rybu, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, na kostičky nakrájenou okurku, pepř, protlak rozmíchaný v trošce vody a dusíme do měkka.
Nakonec přilijeme víno a každou porci sumce stříkneme citrónovou šťávou.
Sumec na zelenině
Sumec na zelenině