Kuchařské recepty pro každého

Šumavská játra

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g jater
40 g slaniny
1 cibule
rajčata
okurka
60 g tuku
hřebíček
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Játra protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou a vpíchneme do nich na několika místech hřebíček.
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, přidáme játra a osmahneme po všech stranách.
Pak játra poklademe plátky slaniny a dusíme doměkka (POZOR: pokud dusíme moc dlouho, játra ztvrdnou).
Hotová játra nakrájíme na plátky, osolíme, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí, obložíme kolečky rajčat a okurky, přelijeme výpekem a podáváme s rýží nebo bramborami.
Šumavská játra
Šumavská játra