• 300 g ledových kaštanů
• 100 g čokolády na vaření
• 250 g ztuženého pokrmového tuku
• na náplň: 250 g vlašských ořechů + 200 g moučkového cukru + 150 ml mléka + 50 g másla + 100 g rozinek + 2 rumové esence
Nad párou rozpustíme nejdříve tuk a potom vložíme čokoládu spolu s tyčinkami.
Rozpuštěnou čokoládu nalijeme na dno košíčků a necháme ztuhnout.
Zbylou čokoládu zatím vložíme do hrnce s horkou vodou, aby neztuhla.
Než čokoláda v košíčcích ztuhne, připravíme náplň.
Mleté ořechy spolu s cukrem a rozinkami dáme do horkého mléka s máslem, povaříme asi minutu a odstavíme.
Přidáme rumovou esenci.
Ořechovou náplň rozdělíme kávovou lžičkou do košíčků na ztuhlou čokoládu, zalijeme zbytkem teplé čokolády a necháme ztuhnout.
Než čokoláda zcela ztuhne, ozdobíme ji.