• 1 cibule
• 2 plátky slaných sleďů
• 2 velké brambory
• 1 velká mrkev
• 1 menší červená řepa
• tatarská omáčka
• černý mletý pepř
• citrónová šťáva
• petrželová nať
Mrkev uvaříme spolu s bramborami a červenou řepou.
Na podlouhlý talíř nebo do misky rozložíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou pokapeme citrónem, přidáme na menší kostky (nebo proužky) nakrájené sledě a potřeme tatarskou omáčkou.
Jednu uvařenou bramboru oloupeme, nastrouháme na sledě s cibulí, opepříme a potřeme tatarskou omáčkou.
Na to nastrouháme mrkev a potřeme tatarskou.
Znovu dáme nastrouhanou bramboru, potřeme znovu tatarskou omáčkou a na konec dáme nastrouhanou řepu také potřenou tatarskou omáčkou.
Ozdobíme čerstvou petrželovou natí.
Přes noc uleželé chutná lépe.