Kuchařské recepty pro každého

Šuba

Potřebujeme tyto suroviny:
1 cibule
2 plátky slaných sleďů
2 velké brambory
1 velká mrkev
1 menší červená řepa
tatarská omáčka
černý mletý pepř
citrónová šťáva
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mrkev uvaříme spolu s bramborami a červenou řepou.
Na podlouhlý talíř nebo do misky rozložíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou pokapeme citrónem, přidáme na menší kostky (nebo proužky) nakrájené sledě a potřeme tatarskou omáčkou.
Jednu uvařenou bramboru oloupeme, nastrouháme na sledě s cibulí, opepříme a potřeme tatarskou omáčkou.
Na to nastrouháme mrkev a potřeme tatarskou.
Znovu dáme nastrouhanou bramboru, potřeme znovu tatarskou omáčkou a na konec dáme nastrouhanou řepu také potřenou tatarskou omáčkou.
Ozdobíme čerstvou petrželovou natí.
Přes noc uleželé chutná lépe.
Šuba
Šuba