• 600 g očištěné svíčkové
• 150 g husích jater
• 100 g uvařené šunky
• 60 g uzené slaniny
• 1 vejce uvařené natvrdo
• 20 g čerstvého másla
• 40 g tuku
• sůl
• pepř
• vývar
Odleželou svíčkovou odblaníme a rozkrojíme na plát v podobě obdélníku.
Pak ji zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
Na ni poklademe plátky šunky, husích jater, vejce nakrájené na kolečka a plátky uzené slaniny.
Maso zavineme jako roládu a převážeme tenkým motouzem.
Na rozehřátém tuku ze všech stran opečeme, pak podlijeme horkým vývarem a dáme péct do trouby.
Pečeme 20 minut, přičemž občas poléváme vlastní šťávou.
Upečenou roládu nakrájíme na porce, polijeme šťávou a zjemníme čerstvým máslem.
K štrasburské roládě podáváme dušenou rýži či vařené brambory, které můžeme posypat petrželkou.