Kuchařské recepty pro každého

Střapačky se zelím

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g brambor
150 g hrubé mouky
150 g hladké mouky
sůl
pepř
300 g kysaného zelí
cibule
50 g sádla
50 g slaniny
ocet
cukr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oškrábané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, pepř, obě mouky a vypracujeme těsto.
Na prkénku krájíme malé noky, dáme do mírně osolené vařící vody a za občasného míchání vaříme asi 6 minut.
Usmažíme cibulku, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
Zelí podle chuti dosolíme, dochutíme octem a cukrem.
Hotové promícháme s vařenými střapačkami.
Porce sypeme na kostičky nakrájenou roztavenou slaninu.
Střapačky se zelím
Střapačky se zelím