Kuchařské recepty pro každého

Štika s jemnou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g filetu ze štiky
2 vejce
50 ml mléka
80 g strouhanky
sladká paprika
oregáno
tymián
šalvěj
sušený česnek
chilli
majoránka
bílý pepř
500 ml oleje na smažení
na omáčku: 50 g hladké mouky + 50 g másla + 120 ml kuřecího vývaru + 100 ml smetany + 100 ml sektu + sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rybí filé ze štiky nakrájíme na porce, osušíme, obalíme postupně v mouce, mléku rozšlehaném s vejci a ve strouhance, do které jsme přidali všechno koření, a pomalu usmažíme v oleji.
V menším kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut.
Pak přidáme sekt a zjemníme smetanou.
Štika s jemnou omáčkou
Štika s jemnou omáčkou