• 5 filetů ze štiky
• 8 plátků slaniny
• kořen zázvoru
• 2 stroužky česneku
• sůl
• kmín
• mletá paprika
• olivový olej
• 2 lžíce másla
Omyté a osušené filety ze štiky osolíme a potřeme je olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali rozdrcený kořen zázvoru.
Pak posypeme kmínem (nešetříme) a lehce poprášíme mletou paprikou.
Na pánvi orestujeme dokřupava plátky slaniny, ty pak vyndáme, do výpeku přidáme máslo, do něj položíme štiku kůží dolů a smažíme na mírném plameni.
Jednotlivé porce pak obracíme, aby se opekly ze všech stran.
V průběhu smažení přidáme na pánev na větší kousky nakrájený česnek.
Až je štika na slanině a zázvoru hotová, necháme ji ve výpeku ještě asi 3 - 5 minut, aby "natáhla" část výpeku do masa, jinak by byla suchá.
Podáváme s opečenou slaninou a s hranolky nebo s fritovanými chipsy z brambor.