Kuchařské recepty pro každého

Štěpánská hovězí pečeně

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hovězího zadního masa (špalíček)
20 g slaniny
1 vejce uvařené natvrdo
sůl
mletý pepř
50 g sádla
1 větší cibule
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, uprostřed prořízneme otvor, naplníme je uvařeným vejcem, otvor uzavřeme jehlou na závitky, maso osolíme a opepříme.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme maso, opečeme ze všech stran, pak podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a pečeme do měkka.
Při pečení maso obracíme, a podle potřeby přeléváme mastnou šťávou a podléváme vodou.
Měkké maso nakrájíme na porce a podáváme s dušenou rýží.
Štěpánská hovězí pečeně
Štěpánská hovězí pečeně