• 8 žloutků
• 1 balení vanilínového cukru
• špetka soli
• 150 g krupicového cukru
• 100 g piškotové strouhanky
• 8 bílků
• 100 g nastrouhané hořké čokolády
• 100 g mletých lískových ořechů
• 4 cl sherry
• 300 g meruňkové marmelády
• 100 g nastrouhané hořké čokolády
• 1 vejce
• 200 g práškového cukru
• 60 g kokosového tuku
• máslo na vymazání formy
Dno dortové formy o průměru 26 cm vymažeme máslem.
Žloutky s polovinou cukru, vanilínovým cukrem a solí vymícháme do pěny.
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, postupně přidáme zbylý cukr a spojíme se žloutkovou pěnou.
Piškotovou strouhanku, lískové oříšky a nastrouhanou čokoládu smícháme a smícháme s vyšlehanou směsí.
Těstem naplníme formu, urovnáme a pečeme 30-40 minut v předehřáté troubě při 180°C na druhé příčce trouby odspodu.
Upečený korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku a přes noc necháme odpočívat.
Druhý den dortový korpus rozřežeme dvakrát a každý plát pokropíme sherry.
Dva dortové pláty potřeme meruňkovou marmeládou a třetí plát položíme navrch.
Nastrouhanou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
Vychladlou čokoládu smícháme s vejcem a práškovým cukrem.
Kokosový tuk rozšehřejeme a postupně po kapkách vmícháme do čokoládové směsi.
Čokoládovou směsí potřeme povrch a bočné stěny dortu.
Na povrchu dortu širokým nožem vytvoříme vlnovité ozdoby a necháme ztuhnout.