• 0,5 kg kuřecích jater
• mletá paprika
• hladká mouka
• 4-6 středních cibulí
• malá plechovka sterilovaných žampiónů
• sůl
• pepř
Drůbeží játra opláchneme, nakrájíme na větší kousky.
Mouku smícháme s paprikou a v ní obalíme kousky jater.
Játra prudce opečeme po obou stranách - asi 2 minuty na jedné straně na rozpáleném tuku.
Pak vhodíme cibulí nahrubo nakrájenou orestujeme a přidáme sterilované žampiony bez vody, osolíme a trošku opepříme.
Vše krátce orestujeme, potom trošku podlijeme a podusíme asi 3 minuty.
Ozdobíme narychlo opečeným tenkým plátkem šunky, navrch dáme silnější plátek natvrdo uvařeného vejce.
Podáváme s rýží, bramborovou kaší, hranolky nebo šťouchanicí.