Kuchařské recepty pro každého

Staročeský kuthan

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg zadního hovězího masa
0,5 kg vepřového bůčku
3 různé pikantní klobásy
20 dkg anglické slaniny
půlka cibule
20 dkg plnotučné hořčice
20 dkg kremžské hořčice
sůl
pepř
mletá sladká paprika
špetka chilli koření
2 smetany 11%
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso a slaninu nakrájíme na kostičky, klobásy nakrájíme na kolečka, smícháme s ostatními surovinami kromě cibule a smetany a necháme uležet alespoň 2 hodiny (lépe přes noc).
Pak dáme do pekáče, trochu podlijeme a pečeme asi 1,5 hodiny.
Až hovězí maso změkne, přidáme jemně nakrájenou cibuli a pečeme dalších 20 minut.
Nakonec přidáme smetanu a ještě chvíli pečeme - až směs zrůžoví.
Podáváme s knedlíky nebo pečenými brambory nebo chlebem.
Staročeský kuthan
Staročeský kuthan