• 4 vepřové kotlety
• 6 hub
• 1 cibule
• sůl
• 1 lžička sardelové pasty
• 1 lžíce hladké mouky
• olej
• trocha vody
• na staročeské koření: bobkový list + kmín + majoránka + muškátový květ + nové koření + paprika + pepř + zázvor
Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme staročeským kořením a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.
Maso vyjmeme, do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájené houby a sardelovou pastu a chvíli podusíme.
Potom podlijeme, vložíme osmahlé kotlety a půl hodiny dusíme.
Podle potřeby trochu podlijeme troškou vody.
Měkké kotlety vyjmeme, do šťávy vmícháme mouku rozmíchanou dohladka ve sklence vody a chvíli povaříme.