• 250 g (1 hrnek) jáhel
• 4 lžíce olivového oleje
• 2 cibule
• 300?400 g hlívy nebo žampionů
• 4 nakrájené stroužky česneku
• mletý kmín
• sušený nebo čerstvý tymián
• mořskou sůl
• 1 červenou na kostičky nakrájenou papriku
• 1 malou cuketu
• taky na kostičky
• čerstvé máslo
• čerstvě mletý pepř
• opražená slunečnicová semínka
Jáhly několikrát důkladně propláchneme - pokud možno večer, ráno a před vařením, a to horkou vodou.
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a houby, česnek, tymián, kmín a sůl a chvilku společně dusíme.
Vmícháme jáhly, zalijeme horkou vodou (jeden díl jáhel na dva díly vody), promícháme, přikryjeme pokličkou a na co nejnižším plameni dusíme 15 až 20 minut, během této doby pokud možno nemícháme.
Pak přidáme papriku a cuketu, prohřejeme a podle chuti dodáme semínka.