• 1 kg hovězího zadního masa
• 6 hřebíčků
• 10 dkg slaniny
• 10 dkg másla
• 2 lžíce medu
• 1 l vody
• 1 citron
• 10 dkg perníku
• 2 dcl červeného vína
• půl lžičky zázvoru
• 1 cibule
• sůl
• ocet
Do špalíčku masa napícháme hřebíček, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a opečeme na rozškvařené slanině s máslem.
Pak přendáme do hrnce s vodou, přidáme plátky cirónu, med, ocet, nakrájenou a osmahnutou cibuli a povaříme, až bude maso měkké.
Maso vyndáme, vývar zahustíme strouhaným perníkem namočeným ve víně, pak vývar přecedíme, maso nakrájíme na plátky a vložíme zpět do vývaru.
Podáváme s knedlíkem.