Kuchařské recepty pro každého

Staročeské bramborové knedlíky

Potřebujeme tyto suroviny:
60 dkg brambor
10 dkg hrubé mouky
10 dkg krupice
2 vejce
2 housky
5 dkg másla
4 dkg strouhaných housek
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vychladlé uvařené a oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přidáme krupici, hrubou mouku a vejce a hněteme těsto tak dlouho, až se přestane lepit na prsty.
Potom přimícháme na másle osmažené na kostičky nakrájené housky a tvoříme středně velké knedlíky.
Vaříme ve vroucí osolené vodě.
Odcezené uvařené knedlíky překrojíme, posypeme smaženou strouhankou a omastíme máslem.
Staročeské bramborové knedlíky
Staročeské bramborové knedlíky