• 1 kg vepřové kýty
• 3 lžíce sádla
• sůl
• 1 lžička mletého kmínu
• 1 lžička zázvoru
• 4 stroužky česneku
• 1 cibule
• 1 lžíce medu
• 1 lžička hladké mouky
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme ho kořením.
V pekáčku rozehřejeme sádlo, maso opečeme a podlijeme horkou vodou.
Pečeme za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obrácení.
Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody.
Prudce zapečeme, až med trošku zkaramelizuje.
Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Výpek zahustíme moukou a povaříme.
Podáváme přelité šťávou a s bramborovou kaší.