Kuchařské recepty pro každého

Staročeská roštěná

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky hovězího masa
200 g uzeného masa
50 g libovější anglické slaniny
100 g tuku
1 cibule
4 rajčata
2 lžičky hořčice
40 g nastrouhaného křenu
česnek
mletá sladká paprika
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Roštěnky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme a po jedné straně potřeme hořčicí promíchanou s nastrouhaným křenem.
Do středu na hořčici položíme čtvrtinu množství na nudličky nakrájeného uzeného masa, zabalíme a spojíme jehlou na závitky.
Takto připravené roštěnky svrchu ještě potřeme česnekem utřeným se špetkou soli.
Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na tuku a do tohoto základu vložíme roštěnky.
Opečeme je, zaprášíme mletou paprikou a za mírného podlévání je dusíme doměkka.
Před dodušením přidáme do šťávy slaninu, kterou jsme předem mírně osmahli na pánvičce, a dále na dílky nakrájená omytá a oloupaná rajčata, která potom použijeme na ozdobení roštěnek.
Podáváme s vařenými brambory a přeléváme šťávou, v níž jsme roštěnky připravovali.
Staročeská roštěná
Staročeská roštěná