• 400 g vepřového masa
• 100 g vepřových jater
• 100 g vepřové sleziny
• 80 g trhaných krupek
• bramborové chipsy
• 80 g hladké mouky
• 1 vejce
• 300 g bílého hlávkového zelí
• 80 g pórku
• pažitka
• sůl
• mletý pepř
• majoránka
Vepřové maso dáme vařit do 2 litrů osolené vody a vaříme doměkka.
Zvlášť uvaříme trhané krupky, které propláchneme studenou vodou.
Do vývaru z masa dáme uvařit na kousky nakrájenou slezinu a nakrájené zelí.
Vepřová játra umeleme, osolíme, opepříme, přidáme vejce, hladkou mouku a vytvoříme těsto, ze knedlíčky, které zavaříme do polévky.
Když jsou slezina a zelí měkké, přidáme krupky, pokrájené kousky masa a vše dochutíme majoránkou.
Nakonec do polévky přidáme pokrájený pórek a pažitku.
Při podávání přidáme do každé porce husté polévky bramborové chipsy.