• 3 lžíce hrachu
• 3 lžíce čočky
• 3 lžíce fazolí
• 1,5 l vody
• 1 lžíce oleje
• 1 cibule
• 1 lžíce hladké mouky
• 100-150 g kořenové zeleniny
• čtvrt lžičky mletého kmínu
• špetka majoránky
• sůl
• 2 stroužky česneku
• petrželka
Všechny luštěniny na několik hodin namočíme.
Pak vodu z nich slijeme, zalijeme novou vodou a uvaříme téměř doměkka.
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, vmícháme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem s luštěninami, řádně rozmícháme, nasypeme nakrájenou zeleninu, okořeníme, osolíme a uvaříme doměkka.
Dochutíme prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou a podáváme s opečenými kostičkami chleba.