• 0,5 kg hovězích dršťek
• 0,5 kg vepřových žaludků
• 2 morkové kosti
• 300 g kořenové zeleniny
• česnek
• sádlo
• sůl
• pepř
• mletá sladká paprika
• majoránka
• hladká mouka
Žaludky a drštky očistíme, dáme do vody, necháme přejít varem, slijeme, znovu očistíme a dáme vařit do osolené vody společně s morkovými kostmi.
Nastrouhanou kořenovou zeleninu orestujeme na lžíci sádla.
Až jsou dršťky téměř měkké, vyndáme je, necháme vychladnout, nakrájíme na nudličky a vložíme zpět do vývaru.
Přidáme orestovanou zeleninu a utřený česnek a osolíme a opepříme.
Na další lžíci sádla velmi krátce zpěníme sladkou papriku, pak ji zasypeme moukou a uděláme jíšku.
Jíškou zahustíme polévku a ještě chvíli povaříme.
Nakonec přidáme do polévky trochu majoránky a už nevaříme.