• půlka staršího bochníku chleba
• 1 cibule
• 2 vejce
• 1/4 l mléka
• 1 lžíce másla
• sůl
• pepř
• kmín
• pažitka
• kudrnka
• kysaná smetana
Starší chléb rozkrájíme na velké kostky (včetně kůrky), dáme do hrnce, přidáme cibuli rozkrojenou na půl, špetku kmínu, zalijeme vývarem (cca.
1,5 - 2 l ) a vaříme na mírném ohni, dokud se chléb téměř nerozvaří (max.
20 minut).
V mléce rozmícháme 2 vejce a polévku tím zahustíme.
Vaříme na mírném plameni tak dlouho, dokud se vajíčko nezatáhne.
Polévk dochutíme solí a pepřem a přidáme lžíci másla a nasekanou zelenou nať.
Podáváme s kopečkem kysané smetany.