Kuchařské recepty pro každého

Staročeská chlebová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
půlka staršího bochníku chleba
1 cibule
2 vejce
1/4 l mléka
1 lžíce másla
sůl
pepř
kmín
pažitka
kudrnka
kysaná smetana
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Starší chléb rozkrájíme na velké kostky (včetně kůrky), dáme do hrnce, přidáme cibuli rozkrojenou na půl, špetku kmínu, zalijeme vývarem (cca.
1,5 - 2 l ) a vaříme na mírném ohni, dokud se chléb téměř nerozvaří (max.
20 minut).
V mléce rozmícháme 2 vejce a polévku tím zahustíme.
Vaříme na mírném plameni tak dlouho, dokud se vajíčko nezatáhne.
Polévk dochutíme solí a pepřem a přidáme lžíci másla a nasekanou zelenou nať.
Podáváme s kopečkem kysané smetany.
Staročeská chlebová polévka
Staročeská chlebová polévka