• 1 kg srnčí plece
• 100 g másla
• 150 g kořenové zeleniny
• 50 g cibule
• 15 g cukru
• 3 cm citronové kůry
• sůl
• nové koření
• 5 pepřů
• bobkový list
• 4 lžíce citronové šťávy
• 30 g mouky
• 100 ml červeného vína
• 1 lžíce vína Madeira
• vývar
Srnčí plec zbavíme kostí a kůžiček a nakrájíme na gulášové kostky.
V hrnci na rozpáleném másle si usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, přidáme citronovou kůru, cukr, nové koření, pepř a bobkový list.
Usmaženou zeleninu postříkáme polovinou citronové šťávy, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené srnčí, osolíme přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu a půl až dvě hodiny.
Měkkou zvěřinu vyndáme, zbylou šťávu zahustíme jíškou z mouky a másla, přidáme obě vína, citronovou šťávu a povaříme.
Omáčku procedíme na maso a spolu ještě chvíli vaříme.