• 400 g předního srnčího masa
• 250 g bílých fazolí
• 2 barevné papriky
• 2 cibule
• 2 stroužky česneku
• 60 g sádla
• 1 lžíce hladké mouky
• sůl
• mletý pepř
Fazole důkladně propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 3 hodiny nabobtnat.
Pak je pozvolna uvaříme doměkka ve vodě, ve které byly fazole namočené.
Papriky dáme na plech vyložený pečícím papírem a opéčeme 15 minut při teplotě 220°C.
Opečené papriky zabalíme do alobalu a necháme je zapařit.
Pak je oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno.
Maso nakrájíme na kostičky a zprudka opečeme na sádle.
Přidáme cibuli a česnek, promícháme, zasypeme moukou a orestujeme.
Pak zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme doměkka.
Ke konci vaření přidáme nakrájené papriky a uvařené fazole i s částí vody a dochutíme solí a pepřem.