• 800 g vykoštěného srnčího hřbetu
• 150 g uzené slaniny
• 2 cibule
• 200 ml suchého červeného vína
• 5-6 větších čerstvých hřibů
• sůl
• pepř
• 5 kuliček jalovce
• kůra z citronu
• 4 velké brambory
• 4 malé kyselé sterilované okurky
Na pánvi vyškvaříme nakrájenou slaninu a na ní opražíme cibuli nakrájenou na plátky.
Přidáme osolené a opepřené plátky srnčího masa, jalovec a kousek citrónové kůry a chvíli smažíme.
Pak přilijeme víno a dusíme.
Až je maso skoro měkké, přidáme očištěné a nakrájené hřiby a oloupané a nakrájené brambory a vaříme doměkka.
Pak sundáme z ohně a přidáme okurky nakrájené na malé kostičky.