• 500 g srnčího masa
• 40 g oleje
• 1/2 středně velké cibule
• 200 g kořenové zeleniny (mrkev
• celer
• petržel)
• 1 lžíce rajského protlaku
• 1/8 l červeného vína
• 3 kuličky nového koření
• sůl
• mletý pepř
• citrónová kůra
• 50 g ementálu
Na rozpáleném oleji opečeme na plátky nakrájené maso, přidáme nakrájenou cibuli a opečeme, až cibule zesklovatí.
Osolíme, opepříme, přidáme nové koření, na kostičky nakrájenou zeleninu a kousek citrónové kůry.
Podlijeme masovým vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka.
Občas - podle potřeby - podléváme.
Měkké maso vyjmeme, položíme na pekáč, posypeme strouhaným sýrem a v předem vyhřáté troubě zapečeme.
Šťávu z masa procedíme, ochutíme rajským protlakem, vínem a prohřejeme.
Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky.