• 2 kg srnčí kýty
• 120 g slaniny
• 150 g másla
• 100 g cibule
• celer
• mrkev
• petržel
• 8 pepřů
• 2 nová koření
• tymián
• bobkový list
• kousek citronové kůry
• 30 g másla
• šťáva z 1/2 citronu
• 150 ml červeného vína
• 5 g cukru
• sůl
• trocha vývaru
Srnčí kýtu zbavíme kostí a případných zbytků kůže, osolíme a protáhneme slaninou.
Na pekáči usmažíme na másle celer nakrájený na plátky, mrkev a petržel, cibuli, přidáme pepř, nové koření, tymián, bobkový list, citronovou kůru.
Na ni položíme kýtu slaninou dolu a pomalu pečeme.
Při pečení dáváme pozor, aby se zelenina nepřipalovala, ale zůstala jen hnědá.
Nejdříve kýtu podlijeme troškou vývaru a pak ji poléváme vypečenou šťávou.
Když je maso měkké, vyndáme je ze zbylé šťávy, tu zaprášíme moukou, podusíme, podlijeme vývarem, přidáme víno, citronovou šťávu, trochu cukru, posolíme a povaříme.
Prolisovanou omáčku lijeme na nakrájené srnčí.