Kuchařské recepty pro každého

Srnčí kýta na česneku

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g srnčí kýty
40 g uzené slaniny
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl
pepř
zázvor
trocha sádla
20 g hladké mouky
1 dcl červeného vína
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso omyjeme, odblaníme a protáhneme kousky slaniny.
Česnek prolisujeme, rozmícháme se zázvorem, potřeme jím maso a osolíme a opepříme.
Do pekáče dáme sádlo a nakrájenou cibuli, na to dáme maso a pečeme 1,5-2 hodiny.
Během pečení podle potřeby podléváme vodou.
Upečené maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme víno ​​a povaříme.
Hotovou šťávu přelijeme na nakrájené maso.
Podáváme s bramborami.
Srnčí kýta na česneku
Srnčí kýta na česneku